Resultaten 1 tot 9 van de 9

Onderwerp: D-Link en telenet

  1. #1
    InterMactivist
    Ingeschreven
    Jun 2006
    Leeftijd
    27
    Berichten
    197

    D-Link en telenet

    hallo,
    wij hebben problemen met de internetverbinding als we bovenstaande configuratie gebruiken.
    Wij doen: ethernet die van PC komt naar de router (poort 1 van de 4). andere ethernet-kabel van WAN-poort van de router naar de telenet-modem.
    Zonder de tussenkomst van de router, kan de PC op internet. Bedoeling is met de router een draadloos signaal te creëren voor de iBook, maar liefst ook nog internet voor de PC =P..
    Iemand suggesties?

  2. #2
    Als dit je setup is, dan zou die moeten functioneren:

    1) Kabelmodem (ethernet) -------------> Router WAN (ethernet) ---(wifi)-----> iBook

    2) Router LAN 1 (ethernet) --------------> Desktop (ethernet)

    - Natuurlijk checken dat de router op DHCP ingesteld staat voor telenet.
    - Desktop instellen op DHCP

    (WPA ! voor wifi, weet dat voor de meesten een evidentie is, maar voor anderen ook niet)
    Laatst gewijzigd door ApplefanBE; 27-05-07 om 10:54.
    [SIGPIC][/SIGPIC] A mac is like a bicycle for the mind ...

    applefan.be

  3. #3
    InterMactivist
    Ingeschreven
    Jun 2006
    Leeftijd
    27
    Berichten
    197
    Citaat Oorspronkelijk geplaatst door ApplefanBE Bekijk Berichten
    - Natuurlijk checken dat de router op DHCP ingesteld staat voor telenet.
    - Desktop instellen op DHCP
    Hoe doe je dat?

  4. #4
    Voor de router

    Met de router connecteren: 192.168.1.1 of 192.168.2.1 in safari
    Menu's hangen af van producent tot producent.


    Voor de mac

    Systeemvoorkeuren ----> netwerk ----> ingebouwde ethernet
    [SIGPIC][/SIGPIC] A mac is like a bicycle for the mind ...

    applefan.be

  5. #5
    InterMactivist
    Ingeschreven
    Jun 2006
    Leeftijd
    27
    Berichten
    197
    Citaat Oorspronkelijk geplaatst door ApplefanBE Bekijk Berichten
    Voor de router

    Met de router connecteren: 192.168.1.1 of 192.168.2.1 in safari
    Menu's hangen af van producent tot producent.


    Voor de mac

    Systeemvoorkeuren ----> netwerk ----> ingebouwde ethernet
    't is 192.168.0.1 kan dat?
    en de Mac is niet verbonden met de ethernet eh.. staat wel op DHCP hoor

  6. #6
    Wat lukt er juist niet ? De WIFI of de Ethernet ?
    [SIGPIC][/SIGPIC] A mac is like a bicycle for the mind ...

    applefan.be

  7. #7
    InterMactivist
    Ingeschreven
    Jun 2006
    Leeftijd
    27
    Berichten
    197
    Citaat Oorspronkelijk geplaatst door ApplefanBE Bekijk Berichten
    Wat lukt er juist niet ? De WIFI of de Ethernet ?
    ik geraak niet om die wizard..
    in boekje d-link staat 192.168.0.1 en op telenet website staat 192.168.0.50
    als de router ertussen zit, geraak ik niet op internet met de PC en ook niet met iBook

  8. #8
    uIk zit even vast vrees ik ... mss ook wel omdat ik het visuele mis.
    [SIGPIC][/SIGPIC] A mac is like a bicycle for the mind ...

    applefan.be

  9. #9
    hunterken,

    Ik heb zelf ooit een D-Link router gehad en ook ik heb toen heel wat problemen gekend. Er zijn een aantal dingen die ik nog onthouden heb vanuit die tijd. Misschien kunnen ze jou vooruit helpen.

    Waarschijnlijk heb je (uit wanhoo ?) al van alles geprobeerd. Ik zou beginnen met het volledig resetten van de D-Link router. Je kan de router idd resetten in geval van problemen.

    Het volstaat om de Reset Button gedurende een tiental seconden in gedrukt te houden. Na die tien seconden zijn alle instellingen van de router terug gezet naar de oorspronkelijke instellingen. Na het resetten kan je opnieuw aan de slag om je router te configureren.

    Op de onderstaande foto is de Reset Button aangeduid.


    Als ik het me goed herinner moet het na het resetten van de router mogelijk zijn om het internet te benaderen zonder al instellingen te moeten wijzigen.

    Vervolgens:
    1.- open je webbrowser
    2.- typ in de adresbalk: http://192.168.0.1/
    3.- nu word je gevraagd om je username en password voor het benaderen van je router in te geven. Doe dat.
    4.- nu zou het mogelijki moeten zijn om de configuratiepagina van je router te benaderen

    met vriendelijke groeten,
    dacosta
    PowerBook G4 - iMac Intel Core 2 Duo - iPod 5G - AEBS - iPhone 4

 

 

Bladwijzers

Forum Rechten

  • Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
  • Je mag geen reacties plaatsen
  • Je mag geen bijlagen toevoegen
  • Je mag jouw berichten niet wijzigen
  •  
Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 14:46. Powered by vBulletin® Version 4.1.11
Copyright © 2014 vBulletin Solutions, Inc. All rights reserved. Copyright InterMactivity.be 2010