Resultaten 1 tot 10 van de 10
  1. #1
    Vriend van de Schijf
    Ingeschreven
    Aug 2007
    Leeftijd
    70
    Berichten
    1.832

    geheugenmodules voor iMac 27 late 2015

    Ik heb een iMac 27 - retina - 5K - 3,2 - late 2015 17.1 - intel Core i5 - SSD 256 GB met 8 GB geheugen 1867 MHz DDR3 SDRAM - PC3 14900 204 pins in 2 geheugensleuven van elk 4 GB. Er staan dus nog 2 geheugensleuven open.
    Ik zou graag 2 x 8 GB geheugen bijplaatsen ( of eventueel 1 x 16 GB).
    Wat is de beste oplossing van deze 2 en is het technisch mogelijk bij deze iMac? In Everymac staat dat er normaal maar 4 latjes van 8 GB in kunnen maar even verder staat dat er vastgesteld is dat het met 4 latjes van 16 GB ook lukt.
    Heeft iemand daar ervaring mee ? Met 1 van 16 GB heb ik natuurlijk het voordeel dat er nog een sleuf openblijft.
    2 de vraag : Welk merk van geheugen is te verkiezen om geen probleem te geven met de Apple latjes die er nu inzitten en weet iemand ook een vertrouwde (E-)winkel in Belgie die deze latjes ( aan een redelijke prijs) kan leveren. Ik ben al op zoek geweest maar enkelen geven aan dat dit soort geheugen er niet meer voorradig is of bieden latjes aan met 1866 ipv 1867 ( wat ook het verschil is ?).

    Kan iemand die al zelf geheugen bijgestoken heeft bij dit soort iMac me een paar tips geven ?
    iMac27"(10.13.3+10.12.6+10.11.6)+iMac20"(10.4.11+1 0.6.8v)+iMac24"(10.6.8v+10.8.5+10.10.5+10.11.6)+ex tern(10.7.5+10.9.5) +MBZwart(10.6.8v+10.7.5)+Laptop Windows XP+ Knoppix-Slax-Ubuntu+Commodore 64 + iPad mini 4 met iOS 10.3.3 en Logit. Focus keyboard

  2. #2
    Ware InterMactivist
    Ingeschreven
    Aug 2012
    Berichten
    2.334
    1x16GB van Crucial:
    https://tweakers.net/pricewatch/5267...6g3s186dm.html

    Of als je liever 2x8GB hebt:
    https://tweakers.net/pricewatch/5368...2c1866c11.html

    Helemaal rechts bovenin op de Tweakers website (tandwieltje met vlag) kun je Belgische aanbieders/prijzen selecteren.
    Laatst gewijzigd door PieterrNL; 10-05-18 om 16:26.
    "One experiment is better than a thousand expert opinions. Try it."

  3. #3
    Vriend van de Schijf
    Ingeschreven
    Aug 2007
    Leeftijd
    70
    Berichten
    1.832
    Bedankt PieterrNL,
    ik ga eens op zoek op die sites.
    iMac27"(10.13.3+10.12.6+10.11.6)+iMac20"(10.4.11+1 0.6.8v)+iMac24"(10.6.8v+10.8.5+10.10.5+10.11.6)+ex tern(10.7.5+10.9.5) +MBZwart(10.6.8v+10.7.5)+Laptop Windows XP+ Knoppix-Slax-Ubuntu+Commodore 64 + iPad mini 4 met iOS 10.3.3 en Logit. Focus keyboard

  4. #4
    Vriend van de Schijf
    Ingeschreven
    Aug 2007
    Leeftijd
    70
    Berichten
    1.832
    Hallo PieterrNL,
    Ik zou de module van Crucial van 1 x 16 MHz willen bestellen , prijs 170,57 euro. (+ verzendingskosten naar Belgie ?)
    Ik zie daar DDR3L bijstaat ipv DDR3 en 1866 ipv 1867 GHz . Maken die 2 verschillen niets uit ?

    En dus 1 module van 16 werkt evengoed zonder probleem als 2 van 8 MHz samen met die 2 apple modules van 4 GHz.?
    Er staat ook niet bij hoeveels pins. Het zou 204 moeten zijn en ik zie veel modules staan met 240.

    https://tweakers.net/pricewatch/5267...specificaties/


    Bij de corsair 2 x 8 staat wel bij hoeveel pins en dat het voor een Imac retina late 2015 is. De prijs is daar 173 , maar met gratis verzending.
    Toch misschien maar die kopen . Maar daar ook DDR3L en 1866 , vraag me af of het iets uit maakt ?

    https://www.extrasoft.be/computerond...te-2015-1.html
    Laatst gewijzigd door mowat; 10-05-18 om 17:52.
    iMac27"(10.13.3+10.12.6+10.11.6)+iMac20"(10.4.11+1 0.6.8v)+iMac24"(10.6.8v+10.8.5+10.10.5+10.11.6)+ex tern(10.7.5+10.9.5) +MBZwart(10.6.8v+10.7.5)+Laptop Windows XP+ Knoppix-Slax-Ubuntu+Commodore 64 + iPad mini 4 met iOS 10.3.3 en Logit. Focus keyboard

  5. #5
    Ware InterMactivist
    Ingeschreven
    Aug 2012
    Berichten
    2.334
    Ik weet niet wat je wilt doen op je iMac, maar met 2x8GB kom je totaal op 24GB uit. Daar kun je zeker mee uit de voeten de komende tijd, denk ik.
    "One experiment is better than a thousand expert opinions. Try it."

  6. #6
    Vriend van de Schijf
    Ingeschreven
    Aug 2007
    Leeftijd
    70
    Berichten
    1.832
    Ik wil er niets speciaals meer mee doen als nu , maar hij wordt toch wat traag met die 2 x 4 GB. Vooral internet werkt een stuk minder vlot als voorheen.
    Met die 2 x 8 erbij , dus 24 GB zou dat toch een verschil moeten geven waar ik een hele tijd mee verder kan.
    Maar toch nog even die vraag : maakt die DDR3L en 1866 MHz niets uit tegenover de bestaande DDR3 en 1867 MHz ?
    Laatst gewijzigd door mowat; 10-05-18 om 20:08.
    iMac27"(10.13.3+10.12.6+10.11.6)+iMac20"(10.4.11+1 0.6.8v)+iMac24"(10.6.8v+10.8.5+10.10.5+10.11.6)+ex tern(10.7.5+10.9.5) +MBZwart(10.6.8v+10.7.5)+Laptop Windows XP+ Knoppix-Slax-Ubuntu+Commodore 64 + iPad mini 4 met iOS 10.3.3 en Logit. Focus keyboard

  7. #7
    Ware InterMactivist
    Ingeschreven
    Aug 2012
    Berichten
    2.334
    Het klinkt bijna alsof je een grapje maakt.

    Maar ik zal het serieus beantwoorden: die Corsair reepjes werken prima in jouw iMac.
    "One experiment is better than a thousand expert opinions. Try it."

  8. #8
    Vriend van de Schijf
    Ingeschreven
    Aug 2007
    Leeftijd
    70
    Berichten
    1.832
    Bedankt PieterrNL.
    Neen , het is echt geen grapje. Ik geef toe dat ik echt niets van geheugenmodules weet en het is de eerste keer dat ik die zelf ga plaatsen en ik houd er in computerland altijd rekening mee dat zelfs de kleinste afwijking problemen kan geven.
    Maar op jouw woord vertrouw ik.
    iMac27"(10.13.3+10.12.6+10.11.6)+iMac20"(10.4.11+1 0.6.8v)+iMac24"(10.6.8v+10.8.5+10.10.5+10.11.6)+ex tern(10.7.5+10.9.5) +MBZwart(10.6.8v+10.7.5)+Laptop Windows XP+ Knoppix-Slax-Ubuntu+Commodore 64 + iPad mini 4 met iOS 10.3.3 en Logit. Focus keyboard

  9. #9
    Ik begrijp je vragen. De site van Apple (https://support.apple.com/en-us/HT201191) vermeldt criteria, maar niet alle online shops lijsten deze kenmerken op, of ze vermelden kenmerken waar Apple over zwijgt, zoals voltage (cf. je vraag over DDR3 vs DDR3L).

    Reviews zijn soms tegenstrijdig of iets al dan niet werkt. Ligt het probleem bij de modules of heeft de gebruiker een fout gemaakt?

    En op de website van Crucial wordt een module voor mijn iMac als compatibel aangegeven, maar een kit van twee met schijnbaar identieke specs weer niet.

    m.

  10. #10
    Vriend van de Schijf
    Ingeschreven
    Aug 2007
    Leeftijd
    70
    Berichten
    1.832
    Bedankt voor je reactie mcmt.
    Het wordt af en toe voor de consument vrij moeilijk gemaakt omdat gegevens ontbreken en namen of eigenschappen die "bijna" hetzelfde klinken soms wél , dan weer niet compatibel zijn. Daarom stel ik soms liever een misschien dom klinkende vraag om toch zeker te zijn dat ik de juiste beslissing neem.Ik heb nu de corsair latjes (2 x 8 GB) besteld bij Extrasoft. Die gaven volgens mij de meest uitgebreidde omschrijving van het product.
    https://www.extrasoft.be/computerond...te-2015-1.html
    iMac27"(10.13.3+10.12.6+10.11.6)+iMac20"(10.4.11+1 0.6.8v)+iMac24"(10.6.8v+10.8.5+10.10.5+10.11.6)+ex tern(10.7.5+10.9.5) +MBZwart(10.6.8v+10.7.5)+Laptop Windows XP+ Knoppix-Slax-Ubuntu+Commodore 64 + iPad mini 4 met iOS 10.3.3 en Logit. Focus keyboard

 

 

Bladwijzers

Forum Rechten

  • Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
  • Je mag geen reacties plaatsen
  • Je mag geen bijlagen toevoegen
  • Je mag jouw berichten niet wijzigen
  •  
Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 04:17. Powered by vBulletin® Version 4.1.11
Copyright © 2018 vBulletin Solutions, Inc. All rights reserved. Copyright InterMactivity.be 2010