Pagina 1 van de 3 123 LaatsteLaatste
Resultaten 1 tot 10 van de 21

Onderwerp: Foutcode -1007U

  1. #1
    InterMactivist
    Ingeschreven
    Sep 2004
    Leeftijd
    37
    Berichten
    484

    Foutcode -1007U

    Na het plaatsen van een nieuwe interne SSD in mijn Macbookpro wilde ik graag starten met het installeren van een systeem.

    Na de opstart met de optietoets krijg ik onderstaande foutcode.
    Iemand enig idee wat deze foutcode wil zeggen?
    -1007U
    My Mac and Me ... Never change a winning team!

  2. #2
    Ware InterMactivist
    Ingeschreven
    Aug 2012
    Berichten
    2.291
    Ben je opgestart met Cmd-R?
    https://support.apple.com/nl-nl/HT201314

    Zo ja, heb je daarna de SSD gewist/geformatteerd?
    "One experiment is better than a thousand expert opinions. Try it."

  3. #3
    Ware InterMactivist
    Ingeschreven
    Dec 2008
    Berichten
    4.881
    Ai Ai, PieterrNL, ik vrees dat Tmke niet meer kan opstarten van de nieuwe SSD, omdat ie der de nieuwe SSD ongeformatteerd heeft ingepleurd.

    @ tmke:

    probeer eens Internet Recovery ( option-command-r bij opstart).
    Je Macje behoort dan het systeem waarmee ie geleverd is op te halen via Apple servers.
    Heb geduld, dat duurt nogal lang.

    Kan je daarna aan Schijfhulpprogramma?
    Formatteer dan je nieuwe SSD als "Mac OS Uitgebreid, journaled" met de optie "GUID" onder de " partitioneer" tab > opties.

    Nog een nuttige link:

    https://www.appletips.nl/mac-internet-recovery/

    PS: Sorry PieterrNL, dat alles staat ook eigenlijk al in jouw link...

    Succes!
    Laatst gewijzigd door hexdiy; 10-02-18 om 00:49.
    IF IT AINT BROKE DON'T FIX IT!

  4. #4
    InterMactivist
    Ingeschreven
    Sep 2004
    Leeftijd
    37
    Berichten
    484
    Bedankt Pieter en Hexdiy! Gelukt! Jeeij!
    Het formatteren was ik idd vergeten :-s

    Mijn MacBook draait weer.
    Nu ben ik alles aan het configureren en instellen, maar loop ik nog tegen enkele probleempjes aan.
    Start ik voor de problemen best een nieuw onderwerp?
    Of mag ik mijn vraagjes hier kwijt?
    My Mac and Me ... Never change a winning team!

  5. #5
    Ware InterMactivist
    Ingeschreven
    Aug 2012
    Berichten
    2.291
    Gefeliciteerd!

    Ik denk dat je gewoon in dit topic verder kunt met vragen stellen hoor. We blijven meedenken.
    "One experiment is better than a thousand expert opinions. Try it."

  6. #6
    InterMactivist
    Ingeschreven
    Sep 2004
    Leeftijd
    37
    Berichten
    484
    Nu wil ik enkel nog mijn mail programma hetzelfde hebben als voor mijn crash (mappen, handtekening, mails, instellingen,...). MAAR ik heb geen Time Machine backup. Ik heb wel alle mappen manueel gekopieerd). Ik weet niet goed hoe hieraan te beginnen :-s
    My Mac and Me ... Never change a winning team!

  7. #7
    Ware InterMactivist
    Ingeschreven
    Aug 2012
    Berichten
    2.291
    Citaat Oorspronkelijk geplaatst door Tmke Bekijk Berichten
    ...MAAR ik heb geen Time Machine backup. Ik heb wel alle mappen manueel gekopieerd.
    Geen backup, dat meen je niet...

    Wat heb je precies gekopiëerd?
    "One experiment is better than a thousand expert opinions. Try it."

  8. #8
    InterMactivist
    Ingeschreven
    Sep 2004
    Leeftijd
    37
    Berichten
    484
    Citaat Oorspronkelijk geplaatst door PieterrNL Bekijk Berichten
    Geen backup, dat meen je niet...

    Wat heb je precies gekopiëerd?
    Neen, door omstandigheden was de backup niet gemaakt via Time Machine en op het moment van de crash lukte het niet meer.
    Ik ben gaan kijken naar de folders waar Mail al zijn data neer zet.
    Ik heb handmatig heel mijn gebruikersmap en oa de map mail, V2 gekopieerd.
    My Mac and Me ... Never change a winning team!

  9. #9
    Ware InterMactivist
    Ingeschreven
    Dec 2008
    Berichten
    4.881
    Goed nieuws, tmke!

    Ikzelf heb geen ervaring met Mail ( heb er een hekel aan, vind het een draak), maar kan je geen nieuwe postbus aanmaken of importeren?

    Probeer eens je geredde map "map mail, V2 " te importeren in een nieuwe postbus, of zoek wat rond in die buurt:

    https://support.apple.com/nl-be/guide/mail/mlhlp1030

    Succes!

    IF IT AINT BROKE DON'T FIX IT!

  10. #10
    Ware InterMactivist
    Ingeschreven
    Dec 2008
    Berichten
    4.881
    Dat je HDD gecrashed was voor het installeren had je nog niet vermeld, tmke.

    Heb je de gecrashte HDD nog, en ook een externe HDD behuizing?

    Nu je weer een werkende Mac hebt, koppel die kapotte HDD in een externe behuizing eens aan je Mac.
    Gaat die mounten; kan je daar files van lezen?

    Het zal je misschien verbazen, maar ik heb al Macjes gezien met een corrupt systeem, waarop na het vervangen van de HDD en installeren van een nieuw systeem op een nieuwe HDD de volledige data en apps van de kapotte HDD terug te halen waren via Migratieassistent.

    Hell, ik geloof dat ik er zelfs ooit in ben geslaagd de HDD van een Mac met een blijkbaar corrupt systeem gewoon te copiëren naar een vers geformatteerde schijf die daarna opstartbaar bleek, met behoud van alle user data en apps.
    Wat daar fout zat heb ik nooit geweten. Wellicht een licht defecte schijf waardoor te lange leestijden ontstonden.

    Lukt dit niet is er nog altijd Datarescue, een echte vriend in nood.

    https://www.prosofteng.com/data-recovery-software/

    Succes!
    IF IT AINT BROKE DON'T FIX IT!

 

 

Bladwijzers

Forum Rechten

  • Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
  • Je mag geen reacties plaatsen
  • Je mag geen bijlagen toevoegen
  • Je mag jouw berichten niet wijzigen
  •  
Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 02:24. Powered by vBulletin® Version 4.1.11
Copyright © 2018 vBulletin Solutions, Inc. All rights reserved. Copyright InterMactivity.be 2010