Resultaten 1 tot 10 van de 10
  1. #1
    Steunend lid
    Ingeschreven
    Feb 2001
    Leeftijd
    52
    Berichten
    2.647

    qwerty op azerty toetsenbord

    Het muzieknotatieprogramma Finale heeft een heel handige manier om noten in te voeren zonder een miditoetsenbord. Die methode is wel gebaseerd op de QWERTY layout. Onder 10.4 had ik geen enkel probleem om van azerty naar qwerty te gaan, maar onder 10.5 lukt me dat niet.
    Ik heb het volgende gedaan:
    systeemvoorkeuren>landinstellingen>invoermenu>acti ef: Amerikaans en Belgisch.
    Wanneer ik nu verander naar Amerikaans, blijft mijn toetsenbord toch nog braaf in azerty tikken i.p.v. in qwerty.
    Wat doe ik verkeerd?

    Zeg nu niet: leer tikken in qwerty. Dit is een welles-nietes discussie. Ik kan behoorlijk snel blind tikken en ben niet van plan om me voor 1 programma te gaan "omscholen".

  2. #2
    Hoe verandert je van toetsenbord? Normaal zouden de toegelaten (maw door jou gekozen) toetsenborden moeteten kunnen getoond worden in de menubalk. Met een drop-down menu kan men dan gemakkelijk de gewenste toetsenbordinstelling kiezen:


  3. #3
    Ware InterMactivist
    Ingeschreven
    Aug 2005
    Berichten
    13.092
    Al geprobeerd Finale even te quitten en terug op te starten?

  4. #4
    Steunend lid
    Ingeschreven
    Feb 2001
    Leeftijd
    52
    Berichten
    2.647
    Het probleem ligt blijkbaar niet bij Finale, maar bij Leopard:
    wanneer ik in het invoermenu de taal wijzig door een shortcut te gebruiken, verschijnt het US-vlaggetje, maar het toetsenbord blijft azerty tikken.
    Wanneer ik de taal wijzig met de muis, verschijnt ook het US_vlaggetje en is mijn toetsenbord qwerty geworden...

  5. #5
    met leopard 10.5.6
    ook even met toetsencombinatie geprobeerd > option command spatiebalk

    en drie toetsenborden, belgisch, frans numeriek, nederlands (qwerty)

    werkt perfect
    .
    mijn apple computers - mac gebruiker sinds 1985

  6. #6
    Steunend lid
    Ingeschreven
    Feb 2001
    Leeftijd
    52
    Berichten
    2.647
    Wat is bij jullie dan de shortcut voor spotlight? Dat is hier namelijk option/command en spatie.
    Blijkbaar heeft Leopard dus problemen met het veranderen van shortcuts?

  7. #7
    Ware InterMactivist
    Ingeschreven
    Aug 2005
    Berichten
    13.092
    Standaard is de shortcut voor spotlight command-space.

    Misschien eens nakijken of je shortcut voor het wisselen van toestenbord layout geen conflict geeft met iets anders?

  8. #8
    Vriend van de Schijf
    Ingeschreven
    Aug 2007
    Leeftijd
    66
    Berichten
    1.285
    Bij mij geeft cmd + option + spatiebalk ook het spotlightvenster zoals bij maestro.

    Cmd + spatiebalk geeft het kleine spotlight invulvakje.
    Er is bij mij niets aan die combinaties gewijzigd.
    In toetsencombinaties staat standaard :
    cmd+option+spatie = toon spotlight venster
    en cmd+spatie = toon spotlight zoekvak

    En zo werkt het dus ook.

    m vr gr

    Mowat

  9. #9
    Steunend lid
    Ingeschreven
    Feb 2001
    Leeftijd
    52
    Berichten
    2.647
    Citaat Oorspronkelijk geplaatst door cyrano Bekijk Berichten
    Standaard is de shortcut voor spotlight command-space.

    Misschien eens nakijken of je shortcut voor het wisselen van toestenbord layout geen conflict geeft met iets anders?
    Ik heb gekeken of er geen shortcut dubbel gebruikt werd, maar in dit geval verschijnt er een geel driehoekje met uitroepteken. Ik heb nu de shortcut voor spotlight veranderd en gebruik nu de vroegere option/command/space combinatie. Dit doet zijn werk zoals het moet. 't Is dus op Leopard niveau dat er ergens iets niet klopt.

  10. #10
    Citaat Oorspronkelijk geplaatst door cyrano Bekijk Berichten
    Standaard is de shortcut voor spotlight command-space.

    Misschien eens nakijken of je shortcut voor het wisselen van toestenbord layout geen conflict geeft met iets anders?
    Bij mij is standaard voor spotlight Ctrl-Space (Spotlight search field) en voor Spotlight window Ctrl-Alt-Space.

    Let op: Ctrl ipv Cmd.

    En voor wat Input menu betreft, zijn de shortcuts standaard ingesteld (Leopard 10.5.7) als volgt:

    Select the previous input source: Cmd-Space
    Select the next input source in the Input menu: Alt-Cmd-Space.
    Laatst gewijzigd door davidneale; 20-07-09 om 00:27.

 

 

Bladwijzers

Forum Rechten

  • Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
  • Je mag geen reacties plaatsen
  • Je mag geen bijlagen toevoegen
  • Je mag jouw berichten niet wijzigen
  •  
Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 14:09. Powered by vBulletin® Version 4.1.11
Copyright © 2014 vBulletin Solutions, Inc. All rights reserved. Copyright InterMactivity.be 2010