• Nieuw: Telenet Homespot  Onlangs zag ik hier op het forum een prachtig idee opduiken. Belgacom heeft dit systeem al: Belgacom Fon. Maar nu stapt ook Telenet mee in de boot. En daar ben ik, en vast vele anderen razend enthousiast over!

  Wi-Free betekent gratis draadloos internet. Daar geniet je nu al van via de Telenet-hotspots. Maar binnenkort kan dat ook als je op bezoek bent bij vrienden of familie; dan surf je via Telenet-homespot.

  Elke dag komen er ook 10.000 nieuwe Telenet-homespots bij. Uiteindelijk zul je Telenet-homespot kunnen gebruiken in heel Vlaanderen en Brussel op meer dan 550.000 Wi-Free-locaties!  Zodra Telenet-homespot voor jou geactiveerd is, heb je toegang tot de Telenet-homespotsignalen van alle andere gebruikers. En zij via die van jou. Samen met de bestaande hotspots heb je dan toegang tot een gigantisch netwerk: Wi-Free.

  Overal draadloos online
  Je Telenet-internetabonnement reikt opeens verder dan je eigen thuis.
  • Nieuw: via een Telenet-homespot: bij vrienden, familie, ...
  • Via 1.200 Telenet-hotspots: in cafés, bibliotheken, bij de kapper...

  Wi-Free maakt gebruik van WiFi. Dat is breedbandverbinding met dezelfde mogelijkheden als 3G, maar meestal sneller en stabieler.

  Gratis voor internetklanten
  Je kunt gratis van Telenet-homespot genieten als:
  • je Telenet-internetklant bent.
  • Dit geldt voor alle gebruikers, dus ook de andere gezinsleden met een internetlogin (behalve FreeSurf en Kotnet).
  • je een Telenet modem voor draadloos internet hebt.
  • Check hier of je de juiste modem hebt.
  • Telenet-homespot in jouw regio beschikbaar is. We breiden stap voor stap uit. Uiteindelijk zul je Telenet-homespot kunnen gebruiken in heel Vlaanderen en Brussel!
  • Telenet-homespot geactiveerd is

  Voor elk toestel
  Je kunt online met je laptop, tablet (zoals de iPad) én smartphone. Enige voorwaarde is dat die WiFi ondersteunen.

  Makkelijk
  Homespot gebruiken is een fluitje van een cent. Je bent op bezoek bij vrienden en wil even je Facebookstatus vernieuwen? Neem je toestel en zoek een homespot. Voer daarna de aanmeldgegevens van je Telenet-internetabonnement in op portal.telenethomespot.be.

  Hoe werkt Telenet-homespot?
  De nieuwe modems voor draadloos internet zenden twee aparte signalen uit.
  • Een privé-signaal: dat is en blijft voor jouw persoonlijke gebruik (en is afgeschermd voor andere gebruikers). Thuis kun je nog altijd snel, veilig en met evenveel volume surfen
  • Een publiek WiFi-signaal: dat is beschikbaar voor de homespot.

  Eens Telenet-homespot voor jou geactiveerd is, heb je toegang tot de Telenet-homespotsignalen van alle andere gebruikers. En zij via die van jou. Homespot werkt dus in 2 richtingen. Hoe meer mensen meedoen, hoe beter het werkt!

  Hoe activeer ik Telenet-homespot?
  Je hoeft zelf niets te doen. Binnen 3 weken start Telenet met de activering van Telenet-homespot in jouw provincie. Je krijgt van hen een e-mail zodra ook jij Telenet-homespot kunt gebruiken. Maak je er liever geen gebruik van? Geen probleem: schrijf je nu uit voor Telenet-homespot.  Voor meer informatie, bekijk de website hier.

  Bron: Telenet.be
  Reacties 31 Reacties
  1. ghesa's Avatar
   ghesa -
   Belgacom kondigde vandaag nog iets nieuws aan: gratis mobiel internet voor alle klanten, overal in het gehele land.
   http://www.nieuwsblad.be/article/det...MF20120328_104
  1. Hipska's Avatar
   Hipska -
   Jammer dat die Telenet Homespot een eigen systeem gebruikt en niet dat van Fon. Moesten ze dat wel doen dan kon je als telenet klant ook surfen via alle Fon hotspots over de hele wereld, nu kan je enkel hotspots vinden in vlaanderen. Dat is wel een nadeel tegenover het Belgacom systeem.
  1. Vaio's Avatar
   Vaio -
   Ghesa, dat is wel mooi. Begin de laatste tijd erg te twijfelen of ik niet zou overstappen naar Belgacom. Eerst deed de dienst Belgacom Fon me twijfelen, nu met Homespot is dat weggegaan. Maar nu met dat Internet Overal gedoe begin ik weer te twijfelen. Maar ja... Veel beloven en weinig geven doet een gek in vreugde leven. Er zullen wel weer voorwaarden aanhangen ofzo...

   Hipska, dat is inderdaad een interessant punt. Belgacom Fon is ook internationaal bereikbaar. Misschien in de toekomst ook met Homespot.

   Ben benieuwd hoe ze dit aan de man gaan brengen... Misschien krijgen veel mensen argwaan dat anderen op hun internet zitten ofzo.
  1. macleod's Avatar
   macleod -
   Om van fon te genieten (ook in buitenland) hoef je niet naar Belgacom over te stappen.
   Als je gewoon een fonera simpl installeert en openstelt als Fon hotspot, dan kan je zelf ook gebruik maken van alle Fon spots. Kost éénmalig €39 (of zelfs goedkoper via referral).
  1. cyrano's Avatar
   cyrano -
   Elke dag komen er ook 10.000 nieuwe Telenet-homespots bij. Uiteindelijk zul je Telenet-homespot kunnen gebruiken in heel Vlaanderen en Brussel op meer dan 550.000 Wi-Free-locaties!
   Huh?

   Een installateur kan er zo'n vijf per dag doen. 10.000/5 = 2.000 installateurs. Waar hebben ze die plots gevonden?

   Allemaal merketing BS. Telenet loopt achterop, want Belgacom heeft een exclusief contract met Fon. En als Belgacom waar maakt wat ze beweren, gratis internet, ook via GSM, zit Telenet met een huizenhoog probleem. Ze hebben immers geen eigen GSM netwerk en moeten er dus voor betalen.

   Maar ik wil eerst de beperkingen eens zien. En daar gaan we al:

   Mobiel internetvolume om te surfen op verplaatsing via 3G:
   50 MB (Start),100 MB (Comfort), 250 MB (Maxi (voorheen:Favorite)), 500 MB (Intense) per maand, naargelang je abbo.
   Voor 't duurste abbo (Intense: 58,66 € per maand) is dat 500 MB. Dat is bruikbaar, maar nog altijd maar één vierde van wat Mobile Vikings biedt.

   En het is verwarring ten top: het tarief dat geldt als je over de limiet gaat, is niet terug te vinden op de site. Bovendien wekken ze met behulp van Fon de indruk dat het internationaal ook gaat werken, terwijl daar de gewone peperdure data roaming tarieven gelden.

   En de verwarring maakt zowel Telenet als Belgacom nog groter, want eens je met bundels begint, kan 't goedkoper. Maar uitvissen welke bundel is allesbehalve makkelijke en vaak komt het goedkoper uit er iets bij te nemen dat je eigenlijk niet nodig hebt...
  1. djsteve's Avatar
   djsteve -
   Citaat Oorspronkelijk geplaatst door ; Bekijk Berichten
   Hoe activeer ik Telenet-homespot?
   Je hoeft zelf niets te doen. Binnen 3 weken start Telenet met de activering van Telenet-homespot in jouw provincie. Je krijgt van hen een e-mail zodra ook jij Telenet-homespot kunt gebruiken. Maak je er liever geen gebruik van? Geen probleem: schrijf je nu uit voor Telenet-homespot.
   Ik lees dat dus goed telenet medewerkers (ik wéét dat ze meelezen van een werknemer van hen)
   Jullie zetten dat dus aan en ik moet me eerst uitschrijven, anders staat 't aan?
   Heel knap. Omgekeerde wereld. Zal 't eens rap eraf gooien se.

   Misschien een actie lanceren. Vind jij ook internet te duur in België? Stuur de providers wandelen met hun wifree en fon. Dikke middenvinger.
  1. lsmisch's Avatar
   lsmisch -
   Citaat Oorspronkelijk geplaatst door djsteve Bekijk Berichten
   Ik lees dat dus goed telenet medewerkers (ik wéét dat ze meelezen van een werknemer van hen)
   Jullie zetten dat dus aan en ik moet me eerst uitschrijven, anders staat 't aan?
   Heel knap. Omgekeerde wereld. Zal 't eens rap eraf gooien se.

   Misschien een actie lanceren. Vind jij ook internet te duur in België? Stuur de providers wandelen met hun wifree en fon. Dikke middenvinger.
   Dat zou nu eens een goed reactie zijn maar de Vlaming is een mak lammetje, soms denk dat de gulden sporen slag een belgen mop was.
   Ik heb het draadloze van mijn Telenet modem uitgezet een uur nadat hij geïnstalleerd was.
  1. amukar's Avatar
   amukar -
   Bij mij komen ze volgende week een nieuwe modem installeren, met WiFi dus. Maar ik ben tevreden van mijn Time Capsule. Die hang ik toch gewoon aan de ethernet poort van de nieuwe modem?
   Maar hoe zit dat dan met 'mijn' publieke hotspot? Ik wil zelf wel gebruik maken van Wi-Free, en dus moet ik toch zelf ook meedoen? Ze controleren dat toch?
  1. ketaru's Avatar
   ketaru -
   Lijkt me wel handig voor een aantal dingen, maar gaat zoiets niet enorm veel storing geven met bestaande netwerken?

   Mij maakt het niet echt uit, ik val toch buiten de boot. Hier is nog een oude modem zonder draadloze verbinding.
  1. cyrano's Avatar
   cyrano -
   Citaat Oorspronkelijk geplaatst door ketaru Bekijk Berichten
   Lijkt me wel handig voor een aantal dingen, maar gaat zoiets niet enorm veel storing geven met bestaande netwerken?
   Yesss...

   't is nu al een probleem in sommige stedelijke zones en dit gaat het echt niet verbeteren.
  1. djsteve's Avatar
   djsteve -
   op een andere topic die ik vorig jaar startte kan je lezen dat TN al die oude modems zou vervangen. (Volgens de verkoper op de A-12 die op 't matje ging geroepen worden)
   Die kerel wist duidelijk veel en hield zijn mond niet. Reken er dus maar wat op dat er nieuwe modems komen voor ieder met een oude "Want hij is zuiniger." -- Jaja, "want we breiden onze diensten uit op uw electriciteitsrekening, doen niks vd prijs en doen u denken dat ge goed bezig zijt"
   Ik kan het echt niet laten. Komaan testaankoop, forceer ons een alternatief, opengooien die kabel.
  1. Loureiro's Avatar
   Loureiro -
   Citaat Oorspronkelijk geplaatst door lsmisch Bekijk Berichten
   Dat zou nu eens een goed reactie zijn maar de Vlaming is een mak lammetje, soms denk dat de gulden sporen slag een belgen mop was.
   Ik heb het draadloze van mijn Telenet modem uitgezet een uur nadat hij geïnstalleerd was.
   Wat betreft informatica bij hen thuis, zijn de meeste Vlamingen inderdaad makke lammetjes omwille van het feit dat ze veelal geen zak afweten van alles wat hun op dit gebied wordt aangepraat (de onderliggende technieken interesseren hun immers geen reet), de meesten zijn al lang content dat ze kunnen surfen, mailen en skypen zonder al te veel (kosten en) problemen, ook al gaat dit dan ten koste van hun privacy...

   Lang voor Belgacom een akkoord maakte met Fon, had ik de draadloze functie van mijn bbox2 uitgeschakeld en een draadloos thuisnetwerkje geïnstalleerd via een Airport Express, en (zelfs) Belgacom Fon is voor mij geen reden om de draadloze functie van mijn bbox2 terug in te schakelen!
  1. Izzy HaveMercy's Avatar
   Izzy HaveMercy -
   De oude modem die nog niet voorzien is voor Wi-Free kan je trouwens niet zomaar omruilen. Je krijgt alleen een nieuwe modem als je oude stuk is, of als je overstapt naar Fibernet. (waar is die hamer? :D)

   Nu, ik heb nog steeds ExpressNet, en een oude modem. Als ik moet gaan betalen om een ANDER te kans te geven om te kunnen surfen, zal Telenet aan mij geen W-Free spot hebben

   IZ.
  1. djsteve's Avatar
   djsteve -
   Uiteraard krijg je een gratis update om jan met de pet op jouw homespot te krijgen...
  1. michelvdb's Avatar
   michelvdb -
   Citaat Oorspronkelijk geplaatst door djsteve Bekijk Berichten
   …Komaan testaankoop, forceer ons een alternatief, opengooien die kabel.
   Verwacht uit die hoek geen medewerking. Die zijn enkel geïnteresseerd in de verkochte oplage van hun tijdschriften en het verpatsen van abonnementen. TA is een commerciële onderneming als een andere.
  1. a080905's Avatar
   a080905 -
   Waar blijven ze met Telenet-Homespot, het moest al lang operationeel zijn !
  1. zorcky's Avatar
   zorcky -
   Citaat Oorspronkelijk geplaatst door djsteve Bekijk Berichten
   Ik lees dat dus goed telenet medewerkers (ik wéét dat ze meelezen van een werknemer van hen)
   Jullie zetten dat dus aan en ik moet me eerst uitschrijven, anders staat 't aan?
   Heel knap. Omgekeerde wereld. Zal 't eens rap eraf gooien se.

   Misschien een actie lanceren. Vind jij ook internet te duur in België? Stuur de providers wandelen met hun wifree en fon. Dikke middenvinger.
   Die van mij mag er ook bij. Waar schrijf ik me uit voor dit ding?
  1. maestro's Avatar
   maestro -
   Mijn wifi signaal staat bij mij uit.
  1. steventje's Avatar
   steventje -
   het staat standaard enkel aan als de wifi van telenet ook aan stond anders blijft hij gewoon uit, hier is de homespot sinds een week actief (heb er een mail van gekregen).
  1. maestro's Avatar
   maestro -
   Citaat Oorspronkelijk geplaatst door steventje Bekijk Berichten
   het staat standaard enkel aan als de wifi van telenet ook aan stond anders blijft hij gewoon uit, hier is de homespot sinds een week actief (heb er een mail van gekregen).
   Daarom zet ik die wifi dan ook 'standaard' op uit
Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 02:22. Powered by vBulletin® Version 4.1.11
Copyright © 2018 vBulletin Solutions, Inc. All rights reserved. Copyright InterMactivity.be 2010